понедељак, 4. септембар 2017.

Razglednica Italije: Venecija, Burano i Trst

Čarobno lepi italijanski predeli, ukusna hrana, mnoštvo suvenira, lepa morska obala... Baš tako bih opisala moje letovanje u Trstu i Veneciji (uz obilazak ostrvca Burano) ovog jula.
Pre dve godine sam takođe bila na istoj destinaciji, ali svaki ponovni obilazak iste samo potvrđuje koliko mi je bilo lepo i zašto sam ga ponovo obišla sa velikim zadovoljstvom.

Ukoliko ste propustili da vidite post iz 2015. u Veneciji, jednostavno posetite Razglednica prekrasne Venecije. A, sada vas ostavljam da uživate u fotografijama :-)


Venecija






Trst i dvorac Miramare



Ovogodišnje fotografije:














                                                Sistiana (Piccolo Club)










Nova razglednica tj. stanica našeg putovanja od ove godine je i šarenoliko ostrvce nadomak Venecije: Burano.

Put do Burana je lak. Od Trga Sv. Marka u Veneciji ukrcate se na brod zvan Vaporetto i za nekih 45 min. do sat vremena stižete na odredište. 










Ostrvo je jako malo, svega 0.2 kilometara kvadratnih i sa oko 3.000 stanovnika. Burano je prošaran malim ulicama i karakterističan je po tome što je svaka kuća na ostrvu druge boje i to veoma živopisne što daje ostrvu poseban izgled i čini ga jedinstvenim. 







Šarene kućice, koje su zaštitni znak ostrva, kvadratnog su oblika i čine ih najviše dva-tri sprata. Po legendi su ribari svoje kuće bojili u različite boje kako bih ih iz daljine mogli videti kada se upute u ribolov.

Pored šarenih kuća, ovo ostrvo je poznato i po kvalitetnoj čipki.



Zanimljivo je na ovom ostrvu videti i crkvu San Martino sa svojim nagnutim zvonikom.














Burano je poznat i po ribljim specijalitetima pa svakako bi trebalo probati neke od njih ako dolazite ovde. Uživajte u različitim bojama kuća  koje će svakako uticati na vaše raspoloženje i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Za početak uživajte u slikama na mom blogu.
                               
Toliko u ovom postu, voli vas vaša blogerka Maka !!!! :)

Нема коментара:

Постави коментар