недеља, 4. октобар 2015.

Pčelarski sajam

Evo još jedne beogradske manifestacije održane na Tašmajdanskom parku. To je Pčelarski sajam tako da je ceo park zamirisao na med. Ovo je 41. Sajam meda u Beogradu. Posetila sam ovu manifestaciju i napravila par fotografija. Takođe, degustirala sam med i predivne vruće medenjake.

































































Vrste meda su mnogobrojne i neke od najčešćih vrsta su:
Bagremov - umiruje stomacne bolesti i nesanicu
Livadski - najuniverzalniji
Lipov - njega ne smeju uzimati osobe koje pate od bolesti srca i krvnih sudova
Suncokretov - naručito efikasan kod crevih oboljenja
Šumski - najviše se koristi za lečenje srčanih tegoba
Polen(cvetni prah) je proizvod koji pčele radilice sakupljaju sa cveća i dodajući med i fermente, oblikuju ga u grudvice.
Propolis je najprirodnijiji antibiotik sa sledećim svojstvima: antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, imuno-stimulaciono i antikancerogeno. Tu je i propolis mast koja pomaže u lečenju kožnih bolesti. 
Bronhi med - mešavina meda, polena, propolisa sa lekovitim biljem (nana, majčina dušica, podbel i bokvica). Preporučuje se kod prehlade, astme i bronhitisa.
Mešavina meda za prostatu je mešavina meda polena, propolisa, golice, koprive i bokvice. Reguliše mokrenje, upalne procese i smanjuje otok prostate.
Med sa koprivom -  poboljšava imunitet, pročišćava krv, uspešan je kod anemije i cirkulacije.
Med sa zelenim orasima - reguliše probleme štitne žlezde...
Saće u medu i voštani poklopčići u medu - deluju na obolele sinuse, astmu, alergiju, sažvakan i progutan reguliše sluzokožu želutca i čisti creva.
Matični mleč je proizvod žlezda mladih pčela. Usporava starenje, prvenstveno deluje na žlezde sa unutrašnim lučenjem. Matični mleč je veoma cenjen u medicini. Preparati koji u sebi sadrže matični mleč uzimaju se drvenom kašikom. Tu su i razne mešavine krema pa tako imamo: mast od nevena, mast od propolisa, mast od gaveza, mast od katariona...










Нема коментара:

Постави коментар